Tauplitz in de winter: 150 kilometer pistes in omgeving!
Het appartementencomplex bevindt zich op een loopafstand van ongeveer 10 minuten van het dalstation . Ook rijdt er regelmatig een soort treintje vanaf de Kulmhof naar het dalstation en uiteraard weer terug.
Vanaf hier is men met de 4-persoons koepellift in ongeveer 15 minuten op de 1600 meter hoogte gelegen Alm. Via Bad Mitterndorf is deze alm ook per auto of bus bereikbaar.  Hier bevinden zich 17 sleepliften en twee 6-persoons koepelliften. Die naar een hoogte van 1900 meter gaan. Vanaf de Alm is het mogelijk om terug te skien naar Tauplitz. Dit is een ruim 6 kilometer lange afdaling. Als de sneeuwcondities voldoende zijn is het ook mogelijk naar Bad Mitterndorf te skien.
Vanwege de ligging ten opzichte van de Dachsteingletcher is Tauplitz bekend als een van de zekerste skigebieden van Oostenrijk. Gedurende het winterseizoen kunnen de sneeuwhoogtes op de Alm oplopen tot ruim 4 meter. Verder zijn er overal sneeuwkanonnen geplaatst, zodat er vrijwel zeker de gehele winter geskied kan worden.
In Tauplitz zijn een aantal ski-scholen en er zijn voldoende mogelijkheden om goede skies en snowboards  te huren.  In de plaats Tauplitz is 1 sleeplift.(grafenwiesenlift) Dit is ideaal voor beginners. Het is mogelijk de auto daar te parkeren als de loopafstand van 15 minuten te ver is. Vanaf het dalstation is het 5 minuten lopen. Op dinsdagavond worden hier rodelavonden georganiseerd. Het apres ski gebeuren in Tauplitz is niet erg uitbundig.

Tauplitz winterimpressie