Nadat de sneeuw van de alpenweiden gesmolten is verandert Salzkammergut  (het deel van Oostenrijk waar Tauplitz in ligt) in een zee van narcissen en andere voorjaarsbloemen, die het voorjaar en de zomer inluiden.
Je kunt er zwemmen in de superschone meren maar ook de bergen lenen zich voor korte of lange wandelingen. Het is een prachtig gebied om te mountainbiken. Binnen drie kwartier is men op de Dachsteingletscher waar het meestal ook mogelijk is om in de zomer te skien. In het hoogseizoen kun je vanuit Tauplitz de lift nemen naar de alm en genieten van de bijzondere natuur. Deze alm is ook met de auto via Bad Mitterndorf bereikbaar.
Eind 2009 is er in Bad Mitterndorf een grote Thermen geopend. (project van meer dan 50 miljoen euro). De toegangsprijzen hiervoor zijn beslist niet duur.
Op een half uur rijafstand liggen bekende Oostenrijkse meren(Hallstadtsee,Grundlsee,Kammersee en de Wolgangsee)
Het autovrije Hallstadt is bekend om zijn zoutmijnen en is een ware toeristische trekpleister.
Verder zijn er in de omgeving van Tauplitz verschillende zomerrodelbanen.
Het autovrije alpendorpje Pürgg ligt vlakbij het slot Trautenfels aan de voet van de imposante Grimming op een heuvel. Oude huizen met muurschildering en fleurige tuintjes bepalen het karakter van dit Alpenjuweeltje. Beroemd is Pürgg echter vooral vanwege de vrijstaande Johanneskapelle met 12e eeuwse romaanse fresco's; de oudste fresco's van heel de Alpen.
Kortom Tauplitz ligt in een schitterende omgeving en in de appartementen is de nodige informatie voorhanden.

Tauplitz zomerimpressie
Pürgg-Trautenfels